Glasverzekering
Het glas in ramen en deuren is niet inbegrepen bij de opstalverzekering en moet u als huurder zelf verzekeren. Dit bent u als huurder verplicht en staat ook in de algemene voorwaarden die bij uw huurcontract horen. Een glasverzekering keert een vergoeding uit wanneer bijvoorbeeld iemand per ongeluk een bal door uw ruit schiet. Ook bij ruitschade door slechte weersomstandigheden ontvangt u in veel gevallen een schadevergoeding.
Inboedelverzekering
Een inboedelverzekering dekt schade aan spullen in de woning. Bijvoorbeeld wanneer schade aan meubels of andere spullen ontstaat door een lekkage, diefstal, brand of inbraak. Het gaat hierbij om alle spullen in de woning die úw eigendom zijn, dus niet de spullen van Vanhier Wonen. U bent als huurder verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten.
Huurdersbelang meeverzekeren
Het kan zijn dat u in de woning (kostbare) aanpassingen overneemt van de vorige huurder, zelf aanpassingen hebt gedaan of gaat doen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie keuken of badkamer, een houten- of tegelvloer of een schutting. Dit noemen we ‘huurdersbelang’. Omdat de dingen die onder het huurdersbelang vallen úw eigendom zijn en geen eigendom zijn van Vanhier Wonen, bent u verantwoordelijk voor de verzekering ervan. Het is verstandig om bij de inboedelverzekering huurdersbelang mee te verzekeren en om veranderingen altijd door te geven aan uw inboedelverzekeraar. Zij passen uw verzekering dan aan op de nieuwe situatie.
Wilt u huurdersbelang meeverzekeren dan moet u de waarde van de aanpassingen opgeven, die u hebt gedaan of hebt overgenomen. Sommige verzekeraars nemen standaard 10% van de waarde van uw inboedel op in de verzekering als huurdersbelang. Of uw woonverzekeraar dat ook doet, kunt u nakijken in de polisvoorwaarden of navragen bij uw verzekeraar of tussenpersoon.
Aansprakelijkheidsverzekering
Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig om af te sluiten. Deze vergoedt namelijk schade die uzelf, uw gezinsleden of huisdieren per ongeluk bij anderen veroorzaken. Ook wanneer u per ongeluk schade aan uw woning veroorzaakt, vergoedt de aansprakelijkheidsverzekeringen in veel gevallen de schade. Een goed voorbeeld van een situatie waarbij een aansprakelijkheidsverzekering fijn is, is wanneer een lekkage in uw woning ontstaat en uw buren hier schade van oplopen. Wanneer u dit zelf moet betalen kan dat erg kostbaar zijn. Met een aansprakelijkheidsverzekering hoeft u een dergelijke vergoeding niet zelf te betalen.