Welkom Over Vanhier Wonen Nieuws en publicaties Laatste nieuws Verzekerd van een passende woning, nu en in de toekomst

Verzekerd van een passende woning, nu en in de toekomst

Leestijd: 2 min

Denkt u wel eens na over uw toekomstige woonsituatie? Past uw huidige woning over 10, 15 of misschien zelfs 20 jaar nog steeds bij u? Ook al is dit niet iets waar we dagelijks mee bezig (willen) zijn, toch raadt Vanhier Wonen u aan om eens bij deze vraag stil te staan.

 

 

Tegenwoordig wonen we steeds langer zelfstandig en is het dus heel reëel dat uw woonbehoefte in de toekomst veranderd. Misschien is het nodig om over een aantal jaren kleiner te gaan wonen omdat uw kinderen het huis uit gaan, of wellicht is het noodzakelijk dat u gelijkvloers gaat wonen omdat u slechter ter been raakt.

Inschrijven bij Thuis in Limburg

Deze scenario’s lijken op dit moment misschien nog ver weg. En ook al bent u nog niet direct op zoek naar een ander woning, toch raden wij u aan om u nu al in te schrijven bij Thuis in Limburg. De inschrijfduur om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning is namelijk erg lang. Uit een recent onderzoek van de NOS blijkt dat een inschrijftijd van zeven jaar tegenwoordig vrij ‘normaal’ is. Ons dringende advies is dus om u nu alvast in te schrijven zodat u straks uw kans kunt grijpen wanneer deze zich voordoet. 

Op Thuis in Limburg worden alle te huur aangeboden woningen van verschillende woningcorporaties in Limburg gepubliceerd. Ook de woningen van Vanhier Wonen staan op Thuis in Limburg. Inschrijven is gratis!

Wees voorbereid

Wanneer een woning wordt aangeboden op Thuis in Limburg, komt deze meestal binnen 1 à 2 weken al beschikbaar voor verhuur. Ook al bent u nog niet van plan om binnenkort te verhuizen, toch is het belangrijk dat u zich hier bewust van bent en uzelf voorbereid om snel te kunnen schakelen op het moment dat een eventuele verhuizing zich voordoet. Het is daarom verstandig om al eens door uw woning te lopen en wat op te ruimen. Of plan eens een voorinspectie met Vanhier Wonen. Wij kunnen u dan vertellen wat er moet gebeuren wanneer u uw huidige woning verlaat. Vergeet ook niet met uw kinderen te praten; hoe zien zij de toekomst? Met deze tips weet u waar u straks aan toe bent en bent u goed voorbereid op het moment dat u toch besluit om te verhuizen.