Welkom Over Vanhier Wonen Nieuws en publicaties Laatste nieuws Verkiezingsdebat Kies voor Wonen

Verkiezingsdebat Kies voor Wonen

Leestijd: 2 min

Vanhier Wonen doet er alles aan om het woongenot van haar huurders zo optimaal mogelijk te houden. Zo werken we bijvoorbeeld constant aan het verduurzamen van onze woningen, investeren we in de bouw van nieuwe woonruimten en zorgen we dat de huurprijzen zo betaalbaar mogelijk blijven.

 

De huidige wooncrisis gaat ons allemaal aan het hart. Vanhier Wonen juicht het dan ook toe dat de wooncrisis een belangrijk thema is bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Welke oplossingen zien politieke partijen voor betere volkshuisvesting, de woningnood, vitale wijken, betaalbaar wonen en verduurzaming? Deze vragen zijn voor Aedes (branchevereniging voor woningcorporaties), de Woonbond en 32 andere organisaties reden om in het kader van de Actieagenda Wonen, een debat te organiseren waarin (kandidaat-)woordvoerders Wonen over deze punten met elkaar in gesprek gaan.

In dit filmpje ziet u de hoofdlijnen van de Actieagenda Wonen.

Volg het debat live op YouTube

Aanstaande woensdag, 3 maart, gaan een aantal kandidaat-Kamerleden met elkaar in debat over de toekomst van wonen in Nederland. Het “Kies voor Wonen-debat” kunt u die dag tussen 15.30 uur en 17.30 uur live volgen op YouTube.

Woonkiescompas

De Tweede Kamerverkiezingen in maart is hét moment om uw stem te laten horen wanneer het aankomt op de uitdagingen waar veel (toekomstige) huurders voor staan. Wanneer u nu al wilt weten wat partijen van plan zijn op het gebied van wonen, raden wij u aan om het Woonkiescompas in te vullen. Door een aantal stellingen te beantwoorden komt u er eenvoudig achter welke partij het best aansluit op uw eigen woon-gerelateerde standpunten.

Het Woonkiescompas is samengesteld door Kiescompas, Aedes, Woonbond en Vereniging Eigen Huis.