Welkom Over Vanhier Wonen Nieuws en publicaties Laatste nieuws Serviceabonnement zorgt voor gemak en zekerheid

Serviceabonnement zorgt voor gemak en zekerheid

Leestijd: 2 min

Een druppelende kraan, dakgoten vol bladeren, een verstopt toilet… Kleine ongemakken die bij het dagelijks onderhoud aan de woning horen en waarvoor u als huurder zelf verantwoordelijk bent. Dit is wettelijk vastgelegd in het besluit kleine herstellingen. Vanhier Wonen begrijpt dat niet iedereen dit onderhoud zelf kan of wil uitvoeren. Daarom kunt u bij ons een ‘Serviceabonnement Huurdersonderhoud’ afsluiten.

 

Kosten besparen

Met het serviceabonnement besteed u bepaalde storingen, reparaties en onderhoud die normaal onder het huurdersonderhoud vallen, aan Vanhier Wonen uit. Onder andere onze collega Bob Elzinga voert het onderhoud op vakkundige wijze voor u uit; u hoeft dus geen klusjesman of aannemer in te schakelen. Materiaalkosten zijn doorgaans inbegrepen in het serviceabonnement en hoeft u niet apart te betalen. Het abonnement zorgt er ook voor dat u niet ineens voor onverwacht hoge kosten komt te staan. We schrijven de abonnementskosten iedere maand tegelijk met de huur af.

Zo werkt het

Wanneer u een serviceabonnement hebt afgesloten, kunt u ons bellen voor kleine reparaties aan uw woning, mits die natuurlijk onder het serviceabonnement vallen. Bijvoorbeeld wanneer uw dakgoot opgeschoond dient te worden of uw toilet door blijft lopen. Als huurder blijft u wel zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van een deel van de binnenkant van uw woning. Denk bijvoorbeeld aan het schilderwerk binnenshuis. Ook kunt u géén beroep doen op het serviceabonnement in het geval van een storing of reparatie aan een onderdeel van een ZAV (Zelf Aangebrachte Verandering). U bent altijd zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan uw ZAV.

Wilt u precies weten wat ú moet doen, wat wij doen en wat onder het serviceabonnement valt? Lees dan onze brochure “Service Abonnement” en de bijbehorende brochure "Huurders ABC".

Afsluiten en opzeggen serviceabonnement

Het serviceabonnement kost € 7,- per maand. Wanneer u het abonnement meteen bij het tekenen van het huurcontract afsluit, is instappen gratis. Neemt u het later dan vier maanden na het tekenen van het huurcontract af, dan geldt een instappremie van € 30,-. Instappen kan dan ook pas na controle door onze technisch adviseur.

Uw lidmaatschap van het serviceabonnement stopt automatisch wanneer er een einde komt aan de huurovereenkomst. Mocht u het abonnement tussentijds willen opzeggen, dan kunt u dit schriftelijk doen, voor de eerste van de maand. Er geldt een opzegtermijn van één kalendermaand.

Neemt u gerust contact met ons op wanneer u lid wilt worden van het serviceabonnement of meer hierover wilt weten.