Welkom Over Vanhier Wonen Nieuws en publicaties Laatste nieuws Planmatig onderhoud houdt onze woningen in conditie

Planmatig onderhoud houdt onze woningen in conditie

Leestijd: 2 min

Om prettig te kunnen blijven wonen, heeft iedere woning onderhoud nodig. Deels bent u als huurder zelf verantwoordelijk voor onderhoud aan uw woning. Dat noemen we het huurderonderhoud. Maar er zijn ook werkzaamheden die voor rekening komen van Vanhier Wonen. Meestal zijn dit grotere werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan schilderwerk van kozijnen en deuren, vervangen van daken en/of goten, het herstellen van voegwerk en het onderhoud aan installaties in uw woning of het gebouw. Bijvoorbeeld aan liften of de cv-ketel. Dit is onderhoud dat we vooraf inplannen en noemen we ‘planmatig onderhoud’.

 

U krijgt een brief

Sommige werkzaamheden voeren wij eenmaal in de twintig tot dertig jaar uit. Ander onderhoud doen wij eens per twee jaar. Indien in of rondom uw woning werkzaamheden worden uitgevoerd ontvangt u vooraf een brief waarin de werkzaamheden staan vermeld die zullen worden uitgevoerd. In deze brief vindt u ook de planning. Er kunnen door omstandigheden wijzigingen plaatsvinden in de onderhoudsplanning, u wordt daarvan dan uiteraard op de hoogte gebracht.

Kosten planmatig onderhoud

De kosten voor planmatig onderhoud zijn in principe voor rekening van Vanhier Wonen. Als wij grote verbeteringen aan de woning aanbrengen, bijvoorbeeld een nieuwe verwarmingsketel of dubbel glas, dan kan het zijn dat hier een huurverhoging tegenover staat. Dit vertellen wij u altijd vooraf zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 

Deelname verplicht

Omdat het belangrijk is dat onze woningen in goede conditie blijven, is deelname aan dit onderhoud verplicht.