Welkom Over Vanhier Wonen Nieuws en publicaties Laatste nieuws Maak uw huis klaar voor de lente!

Maak uw huis klaar voor de lente!

Leestijd: 2 min

We hebben al van enkele mooie zonnige dagen kunnen genieten en over een paar dagen is het dan eindelijk zover: de lente begint. Hét moment om uw woning te trakteren op een grote voorjaarsschoonmaak. Vanhier Wonen geeft u graag een paar tips.

 

Waarom in de lente?

Net als de natuur “ontwaken” we zelf ook een beetje in de lente. Doordat de zon vaker schijnt, het weer langer licht blijft en de temperatuur stijgt, voelen we ons een stuk vrolijker en energieker dan tijdens de donkere winterdagen. Dat gevoel kunnen we versterken door ons huis grondig op te ruimen en schoon te maken. Dat geeft letterlijk ruimte voor nieuwe inspiratie en energie.

Wat gaan we doen?

Klusjes die al eeuwenlang bij de grote voorjaarsschoonmaak horen zijn zaken zoals kasten opruimen en poetsen, ramen en gordijnen wassen, radiatoren schoonmaken, enzovoort.

Wat heb ik nodig?

Kijk in de poetskast of u alle spullen in huis hebt. Nee? “Ouderwetse” schoonmaakmiddelen zoals groene zeep, soda en schoonmaakazijn zijn tegenwoordig weer helemaal hip en een stuk goedkoper dan de commerciële merken. De regel “hoe meer, hoe beter” geldt bij de meeste schoonmaakmiddelen trouwens niet. Sterker nog, soms werken ze zelfs minder wanneer u teveel gebruikt. Houd daarom altijd de hoeveelheid aan die op de verpakking vermeld staat. Dat is bovendien beter voor uw portemonnee.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bedenk eerst wat u graag wilt doen, en maak hier een plan voor. Veel mensen vinden het fijn om volgens een schema te werken. Begin niet op meerdere plekken tegelijk, maar werk ruimte voor ruimte af, of werk van boven naar beneden.

Het moet wel leuk blijven natuurlijk, niet alles hoeft in één keer af. Wanneer u een taak hebt afgerond, vinkt u deze af. En vergeet niet om tussendoor ook van de lentezon te genieten!