Welkom Over Vanhier Wonen Nieuws en publicaties Laatste nieuws Huurverhoging 2022

Huurverhoging 2022

Leestijd: 1 min

Eind april ontvangt u van Vanhier Wonen een brief over de huuraanpassing. Na een positief advies van de Huurdersbelangenvereniging (HBV) is besloten om met ingang van 1 juli 2022 de huurprijs met 2,3% te verhogen. Dit percentage is gelijk aan de inflatie van 1 december 2020 tot 1 december 2021.

 

Betaalbaarheid

We begrijpen dat in deze tijd waarin alles duurder wordt een huurverhoging extra ongelegen komt. Helaas heeft Vanhier Wonen ook te maken met prijsstijgingen van aannemers en leveranciers. Zelfs met de huurstijging van 2,3% kunnen wij onze kosten niet dekken. Betaalbaarheid is en blijft voor Vanhier Wonen echter een belangrijk punt. Dat is ook de reden dat we hebben besloten om voor alle huurders alléén de inflatie toe te passen. We gaan in 2022 géén huurverhoging doorvoeren waarbij er wordt gekeken naar het inkomen.

Betaling

Wanneer u de huur per automatische incasso betaalt, dan passen wij de huurprijs automatisch voor u aan per 1 juli. Betaalt u uw huur op een andere manier dan moet u zelf het nieuwe huurbedrag aanpassen en/of doorgeven. Bijvoorbeeld wanneer u via internetbankieren of via een derde (zoals een bewindvoerder) betaalt. Mocht u vragen hebben over de huurverhoging, neemt u dan gerust contact met ons op.