Welkom Over Vanhier Wonen Nieuws en publicaties Laatste nieuws Geen huurverhoging dit jaar; goed nieuws voor uw portemonnee!

Geen huurverhoging dit jaar; goed nieuws voor uw portemonnee!

Leestijd: 2 min

Goed nieuws voor huurders van de woningen van Vanhier Wonen: dit jaar zal er in juli géén huurverhoging plaatsvinden. De huurprijzen blijven in 2021 dus gelijk aan het bedrag dat onze huurders vorig jaar aan huur betaalden.

 

Zwaar financieel weer

Afgelopen februari maakte minister Ollongren bekend dat de huren van woningen in de sociale sector (met een huur tot € 752) dit jaar worden bevroren. Een woordvoerder van de Woonbond geeft in een reactie op de aankondiging van de huurbevriezing aan dat huurders het onder het bewind van drie kabinetten Rutte financieel steeds moeilijker hebben gekregen. De huurprijzen zijn in die periode volgens de Woonbond landelijk met maar liefst 35 procent gestegen, terwijl inkomens achterbleven.

Betaalbaarheid belangrijk

Zo sterk zijn de huurprijzen van de woningen van Vanhier Wonen de afgelopen jaren gelukkig niet gestegen. Volgens Manager Wonen bij Vanhier Wonen, Peter Ravestein, is de stijging van onze huurprijzen lager geweest dan bij andere corporaties: “we vinden het belangrijk dat onze huurders prettig kunnen leven. Daarom houden we onze huren graag zo betaalbaar mogelijk!”  

Verrassende uitkomst

De huurbevriezing is een verrassende uitkomst van een langdurige politieke strijd. Een deel van de Tweede Kamer pleitte al geruime tijd voor een rem op de huurstijgingen. In februari was er uiteindelijk toch een meerderheid te vinden om de huren in de sociale huursector te bevriezen.