Welkom Over Vanhier Wonen Nieuws en publicaties Laatste nieuws Bijeenkomst nieuwbouwplannen Wieënweg Brunssum groot succes

Bijeenkomst nieuwbouwplannen Wieënweg Brunssum groot succes

Leestijd: 2 min

De gemeente Brunssum heeft Vanhier Wonen gevraagd om mee te denken over de mogelijkheden voor een herbestemming van de voormalige schoollocatie aan de Wieënweg in Brunssum. Het plan van Vanhier Wonen is, om met behoud van de oude school, op deze plek zogeheten ‘kangoeroewoningen’ te bouwen. Een kangoeroewoning is een combinatie van twee (zelfstandige) woningen onder één dak of op één perceel. Zo’n woning is heel geschikt voor een gezin en bijvoorbeeld een zorgbehoevende ouder of kind.

 

Bijeenkomst omwonenden

Op vrijdag 26 november jl. hebben wij speciaal voor de direct omwonenden van de oude schoollocatie aan de Wieënweg, een informatiebijeenkomst gehouden. Wij vinden het immers belangrijk dat de omwonenden zich kunnen vinden in de plannen en willen graag hun ideeën en adviezen meenemen in de verdere ontwikkelingen van het ontwerp.

Tijdens de bijeenkomst hebben wij de omwonenden kunnen informeren over de actuele plannen. Uiteraard is het concept ‘kangoeroewoning’ uitgebreid aan bod gekomen. Deze vorm van woningbouw viel heel goed in de smaak. Maar ook andere onderwerpen zijn de revue gepasseerd, zoals bijvoorbeeld het parkeren in de buurt. Samen met een afvaardiging van de bewoners gaan we verder in gesprek om te bespreken hoe we mogelijke toekomstige parkeerproblemen een stap voor blijven.

Meer informatie

We hebben de bijeenkomst als zeer prettig ervaren! We zullen de omwonenden en alle andere belanghebbenden blijven informeren over de voortgang van de plannen en zien met vertrouwen een zinvolle en mooie herbestemming van de voormalige schoollocatie Wieënweg tegemoet.

Wilt u meer informatie over dit project? Neem dan gerust contact met ons op!