Mijn partner en ik gaan uit elkaar

U en uw partner gaan uit elkaar. Blijft degene die op de huurovereenkomst staat in de woning? Dan hoeft u alleen door te geven dat de persoon die inwonend was niet meer op dit adres woonachtig is.

Huurovereenkomst staat op naam van beide partners

Als één van de partners die op het huurcontract staat de woning gaat verlaten neemt u dan per ommegaande contact op met Vanhier Wonen. Een huuropzegging van één van de partners betekent wettelijk namelijk een huuropzegging voor beide! U bent, zoals contractueel is overeengekomen, gezamenlijk verantwoordelijk voor de woning en alles wat daarmee samenhangt, zoals de huurbetaling. In bovengenoemd contact dat u met ons heeft kunnen wij samen bespreken óf wij iets voor u kunnen betekenen en hoe een en ander verder moet worden afgehandeld. Let op: een eenzijdige opzegging kan niet!

Huurovereenkomst staat niet op uw naam

U bent niet gehuwd en de huurovereenkomst staat op naam van uw partner. U wilt in de woning blijven en uw partner verhuist. Dan kijken we of u samen staat ingeschreven bij de gemeente op dit adres. En kijken we of u een duurzame gezamenlijke huishouding met uw partner heeft gevoerd. U kunt bij ons een verzoek tot het wijzigen van de naam op de huurovereenkomst aanvragen.

Stuur ons met het verzoek de volgende documenten toe:

  • kopie legitimatiebewijs van u beiden
  • een uittreksel van het bevolkingsregister
  • recent salarisstrookje
  • inkomensverklaring (voorheen IB-60), gratis aanvragen bij de BelastingTelefoon, telefoonnummer 0800 0543 of digitaal via mijnbelastingdienst.nl.

Om uw verzoek in behandeling te kunnen nemen, is het belangrijk dat u alle gevraagde documenten meestuurt. Daarnaast kijken we of er sprake is van huurachterstand. Is dat zo? Dan moet u deze eerst aflossen. Wij nemen uw verzoek in behandeling en informeren u binnen vijf werkdagen over de tenaamstelling.

Staat u nog geen jaar samen ingeschreven op dit adres? Neemt u dan contact met ons op.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden